Čistič okien, vďaka ktorému zvládnete umývanie za pár minút

cistic-okien-wv-5-premium

Pamätáte si, ako sa kedysi umývali okná? Čistiaci prostriedok v rozprašovači, voda vo vedre, handry, noviny, papierové utierky a servítky. Výsledok? Neporiadok a voda všade navôkol. A okná? Aj napriek tomu stále so šmuhami. Nuž, keby to za tú námahu a neporiadok aspoň stálo. Našťastie, dnes si môžete zaobstarať moderný čistič okien, vďaka ktorému zvládnete umývanie za pár minút.

Čistič okien na umývanie bez šmúh a kvapkania

Už je to nejaký ten piatok, čo spoločnosť Kärcher vyvinula prvý čistič okien. Dá sa povedať, že odvtedy uľahčila život mnohým ľuďom naprieč celým svetom. Umývanie okien je totiž vďaka čističom z jej portfólia maximálne jednoduché a hlavne bez šmúh a kvapkania.

Z čoho pozostávajú čistiace sady Kärcher

Čistiace sady Kärcher štandardne pozostávajú z dvoch základných súčastí:

  • čistič okien s odsávaním,
  • rozprašovacia fľaša s utierkou z mikrovlákna.

V závislosti od konkrétneho balenia môžete v sade ďalej nájsť napríklad:

  • úzku saciu hubicu určenú na čistenie malých delených okien a úzkych okenných plôch,
  • čistiaci prostriedok, ktorý umožňuje lepšie stekanie dažďovej vody a zároveň odďaľuje opätovné znečistenie,
  • nabíjaciu stanicu využiteľnú nielen na nabíjanie jednotlivých batérií, ale taktiež na odkladanie kompletného čističa okien s odsávaním,
  • vymeniteľnú batériu pre čistenie bez prestávky.

Náš tip: Čistič okien WV 5 Premium Non-Stop Cleaning Kit. Okrem kompletného príslušenstva poteší svojich majiteľov aj mäkkým komponentom na rukoväti, vďaka ktorému padne do ruky ešte lepšie ako staršie modely z portfólia spoločnosti Kärcher.

karcher-cistic-okien-wv-5-premium

Ako na umývanie okien pomocou profesionálnych čističov Kärcher

Umývanie okien pomocou profesionálnych čističov Kärcher by sa dalo rozdeliť do troch krokov:

  1. Nanesenie čistiaceho prostriedku na okno, resp. sklenenú plochu, pomocou rozprašovacej fľaše.
  2. Vyčistenie všetkých nečistôt pomocou utierky z mikrovlákna, ktorá je súčasťou rozprašovacej fľaše.
  3. Dočistenie okien, resp. sklenených plôch, pomocou čističa okien s odsávaním.

Užívateľský tip: Keď chcete šetriť čistiaci prostriedok a tiež umývateľnú utierku z mikrovlákna, odporúčame vám okná pred čistením aspoň „prebehnúť“ mokrou handrou. Odstránenie najhrubších nečistôt takýmto spôsobom sa oplatí najmä pri umývaní vonkajších strán okien.

Prečo sa profesionálny čistič okien skutočne oplatí?

Zamýšľate sa nad tým, či nie je profesionálny čistič okien zbytočnou vymoženosťou? No len si spočítajte, koľko času, námahy a energie vás bežne stojí zdĺhavé ručné drhnutie okien. Nehovoriac o tom, že je z neho neporiadok po celom dome a výsledok ani zďaleka nespĺňa očakávania.

Nebojíme sa odvážne prehlásiť, že väčšina z tých, ktorí si kedy vyskúšali umývanie okien profesionálnymi čističmi, sa už nikdy nebudú chcieť vrátiť k ručnému umývaniu. Popravde, nit sa čomu diviť. Je to ako sadnúť z nového auta naspäť do starého. A preto sme presvedčení, že profi čistič okien sa skutočne oplatí!