Elektrocentrály Makita: Energia na cesty

Rozmýšľate nad kúpou elektrocentrály, no zároveň zápasíte s tým, ako ju správne vybrať? Na prvý pohľad určite nezávideniahodná situácia – veď trhová ponuka je taká široká. Dajte si preto poradiť a siahnite po overenej značke s dlhodobou tradíciou, akou je napríklad Makita.

Čo je to vlastne elektrocentrála?

Laicky povedané, elektrocentrála je zariadením, ktorého úlohou je dodávať elektrickú energiu spotrebičom či náradiu na takých miestach, kde absentuje elektrická prípojka. Môže ísť napríklad o odľahlé záhrady alebo chaty v horskom prostredí. Svoje plnohodnotné využitie však môže elektrocentrála nájsť aj v domácnostiach či priestoroch, kde je potrebný záložný zdroj energie – napríklad v nemocniciach či na letiskách a veľkých staniciach.

Výber elektrocentrály

Na čo ju plánujete používať?

To je otázka, ktorú by ste si mali pred výberom elektrocentrály bezpodmienečne zodpovedať. Nasmeruje vás totižto k modelu, ktorý bude vyhovovať vašim požiadavkám. K lepšej orientácii v problematike vám môže pomôcť aj výkon elektrocentrály, počet fáz a regulácia napätia.

Počet fáz

Zatiaľ čo pomocou jednofázovej elektrocentrály dokážete napájať výlučne jednofázové elektrospotrebiče, akými sú napríklad počítače, lampy či drobné náradie, tak trojfázová elektrocentrála dodá energiu aj trojfázovým spotrebičom. To znamená, že poženie aj väčšie stroje, akými sú či už cirkuláre, miešačky, alebo iné mašiny.

Výkon

Výkon elektrocentrál je udávaný v kVA, teda v kiloampéroch. Spravidla platí, že výkon elektrocentrály by mal byť približne o 10 až 20 % vyšší ako výkon napájaného spotrebiča, resp. spotrebičov. Pokiaľ však plánujete napájať spotrebiče s tvrdým štartom, napríklad chladničku, výkon elektrocentrály by mal byť približne 4 až 5-krát vyšší ako výkon spotrebiča.

Regulácia napätia

  • Kapacitná regulácia napätia – vhodná pre veľkú časť spotrebičov, pretože zvládne aj väčšie zaťaženie motora pri štarte napájaného spotrebiča.
  • Regulácia napätia AVR – vhodná pre spotrebiče so zvýšenou citlivosťou na kolísanie napätia (napríklad počítače a televízory).
  • Kompaudná regulácia – vhodné pre spotrebiče s tvrdým štartom.

Makita – elektrocentrály, ktoré vám dodajú energiu na cesty

Elektrocentrály Makita sú ideálnou voľbou na miesta, ktoré sme spomínali už o čosi vyššie. Svoju úlohu si spoľahlivo splnia nielen na cestách, ale taktiež v odľahlých záhradách, kde potrebujete elektrickú energiu pre vašu záhradnú techniku, a na výletoch za horami do odľahlejších miest.

Elektrocentrály z portfólia renomovanej a celosvetovo uznávanej spoločnosti Makita disponujú menovitým výkonom od 2 do 5,5 kVA, takže máte skutočne z čoho vyberať.

Výhody elektrocentrál Makita

+ Spoľahlivosť
+ Kvalita
+ Široký výber z výkonov
+ Jednoduchá prenosnosť

O značke Makita

V súčasnosti patrí Makita k najväčším výrobcom elektrického náradia. Naprieč celým svetom sa môže pochváliť až 7 veľkými továrňami. Svoju úspešnú cestu začala ešte v roku 1915, kedy Masaburo Makita založil s ďalšími 3 spolupracovníkmi firmu, ktorá sa spočiatku zaoberala výrobou a opravou elektromotorov. K elektrickému ručnému náradiu však táto dnes mimoriadne populárna značka pričuchla až v roku 1958.

Okrem spoľahlivých elektrocentrál, ktoré vám doslova a do písmena dodajú energiu na cesty, nájdete v portfóliu spoločnosti Makita aj rôzne náradie – napríklad na vŕtanie, skrutkovanie, rezanie, hobľovanie, pílenie, brúsenie, frézovanie a mnoho ďalšieho.

18933_elektrocentrala-eg4550a