Priemyselný vysávač: Aké sú jeho výhody a funkcie

Tam, kde nestačí klasický domáci vysávač, väčšinou prichádzajú na scénu priemyselné vysávače. Vo všeobecnosti sa vyznačujú spravidla väčšími rozmermi a hlučnejšou prevádzkou. Na druhej strane, svojmu užívateľovi ponúkajú aj podstatne väčší výkon, vďaka ktorému sa vysávanie stane chvíľkovou a hlavne príjemnou záležitosťou. Viete, aké sú výhody priemyselných vysávačov? Niektoré z nich spočívajú v ich praktických funkciách.

priemyselny-vysavac-el

Výhody priemyselných vysávačov

Predpokladáme, že klasickým domácim vysávačom pravdepodobne nebudete vysávať väčšie nečistoty, ako napríklad drevené piliny/hobliny, kovové triesky, prípadne iné. Okrem toho, vláčiť ho so sebou von kvôli vysávaniu garáže či auta taktiež nie je bohviečo. Nielen na tieto činnosti sú však ako stvorené práve priemyselné vysávače.

Všestranné využitie

Všestranné využitie priemyselného vysávača sa dá chápať dvojako:

  • z pohľadu toho, čo ním môžete vysávať
  • z pohľadu toho, kde ním môžete vysávať

Keď ide o to, čo ním môžete vysávať, spomenúť vieme nielen vyššie zmieňované drevené piliny/hobliny a kovové triesky, ale rovnako aj nečistoty všemožného druhu. Kvalitné priemyselné vysávače si hravo poradia aj s kamienkami na stavbe či v aute, prípadne s drobnými stavebnými nečistotami.

Čo sa týka toho, kde ním môžete vysávať, možnosti máte takpovediac neobmedzené. Ako však už jeho názov napovedá, uplatnenie nachádza najmä v priemyselných zónach a tiež a na stavbách. Rovnako výborne ale poslúži aj v domácich podmienkach pri vysávaní garáží, dielní či áut.

profesionalny-aku-vysavac

Vysávanie vody

Keď sme zmieňovali to, čo môžete priemyselným vysávačom vysávať, zámerne sme vynechali vodu. Chceli sme ju spomenúť ako samostatnú výhodu, resp. funkciu priemyselných vysávačov. Síce ňou nedisponuje každý model, no keď ju má, je to len plus. Môžete ju totižto využiť na vysávanie rozliatych tekutín alebo tiež ako pomôcku v prípade núdzového odčerpávania vody. Samozrejme, v tomto prípade záleží na tom, aká veľká je zberná nádoba vysávača.

Výborná manipulácia

Priemyselné vysávače sú síce väčšie a ťažšie ako klasické domáce modely, no manipulácia s nimi je až prekvapivo jednoduchá. Spravidla bývajú vybavené 4 kolieskami, ktoré umožňujú bezproblémový pohyb aj v náročnejších priestoroch. Navyše, 2 zo 4 koliesok sa zvyčajne dajú zabrzdiť, čo zvyšuje nielen pohodlnosť práce, ale aj jej bezpečnosť. A aby toho nebolo málo, k výbornej manipulácii a pohodlnosti práce nahráva aj fakt, že priemyselné vysávače zvyknú mať na svoje doplnky rôzne úchyty a výčnelky. Znamená to, že všetky dôležité komponenty, ako napríklad prídavné hubice, máte zakaždým poruke.

Prepojiteľnosť s náradím

No a na záver sme si ponechali veľmi zaujímavú funkciu priemyselných vysávačov, ktorú zároveň považujeme aj za ich obrovskú výhodu. Je ňou možnosť ich prepojenia s vybranými druhmi náradia. Niektoré náradie, ako napríklad píly, brúsky, drážkovačky a podobne totižto ponúkajú priame napojenie do priemyselného vysávača – pomocou sacej hadice vysávača. V dôsledku toho je či už pílenie, brúsenie, alebo drážkovanie takmer bezprašné – čiže oveľa pohodlnejšie.