Prečo a kedy si zaobstarať robotickú kosačku?

Robotické kosačky sú jasným dôkazom toho, ako napreduje vývoj v oblasti technológií. Aj keď nepredstavujú štandardnú súčasť výbavy každého slovenského profi či hobby záhradkára, oplývajú nespornými kvalitami a výhodami. Koniec koncov, veď niekedy ľudia ani len nedokázali pomyslieť na to, že niečo pokosí ich trávnik, kým budú oni relaxovať s vyloženými nohami na terase.

O tom, ako správne vybrať robotickú kosačku, resp. ako funguje robotická kosačka, sme vás prednedávnom informovali v jednom z našich predošlých článkov. Aj z toho dôvodu teraz plynule nadviažeme na kvality a výhody robotických kosačiek, ktorých je skutočne neúrekom.

Aké výhody ponúkajú robotické kosačky?

Azda jednou z najväčších výhod moderných robotických kosačiek je skutočnosť, že nájdu svoje využitie takmer v hocijakej záhrade. Poprední výrobcovia obdobnej záhradnej techniky totižto rozdeľujú robotické kosačky do rôznych modelových rád a kategórií, ktoré sú ideálne prispôsobené tomu, na aké plochy sú určené. To však nie je ani zďaleka všetko.

Šetrenie času

Časová úspora je jedným z hlavných dôvodov, prečo sa zákazníci rozhodujú pri výbere kosačky práve pre robotické typy. Zatiaľ čo robotická kosačka vykonáva svoju prácu, vy sa môžete venovať čomu len chcete. Napríklad, môžete tráviť čas s vašou rodinou a blízkymi, venovať sa vašim obľúbeným aktivitám alebo jednoducho oddychovať.

Vždy dokonalý trávnik

Ruka v ruke so šetrením času ide aj vždy dokonalý trávnik. Keďže robotické kosačky dokážu pracovať podľa vami stanovených pokynov, pravidelnou starostlivosťou zaručene pretvoríte váš trávnik na vami požadovaný obraz. Okrem toho, robotické kosačky posekanú trávu mulčujú, čím dodávajú trávniku takpovediac prírodné hnojivo.

Tichá a inteligentná prevádzka

Ďalšou vlastnosťou, ktorá hrá do karát robotickým kosačkám, je ich tichá a inteligentná prevádzka. Okrem toho, že tieto mašinky pracujú nesmierne potichu, dokážu automaticky rozpoznať, kedy je správny čas na dobitie energie.

Bezpečná a nenáročná

Akýmsi bonusom, ktorý len podčiarkuje výhody robotických kosačiek, je ich nenáročná údržba a bezpečná prevádzka zaisťovaná rôznymi senzormi. Čo sa údržby týka, čas od času im prospeje vyčistenie nožov a ostatných častí od posekanej trávy.

Husqvarna automower 535 AWD

Náš tip: Robotické kosačky Husqvarna Automower

Ako sme už naznačili o čosi vyššie, robotické kosačky nájdu svoje využitie aj v menších záhradkách, aj na väčších dvoroch či iných rozsiahlych plochách. Tieto nápomocné mašinky sú teda vhodnou voľbou nielen pre profi záhradkárov, ale taktiež pre domácich hobby záhradkárov. Dôkazom tohto tvrdenia sú modely Husqvarna s označením Automower®.

Vzhľadom na to, že robotické kosačky Husqvarna Automower® dokážu pokosiť malý, veľký, rovný aj svahovitý trávnik, sú ideálnou voľbou pre akúkoľvek záhradu. Pre lepšiu orientáciu zákazníkov sú rozdelené do troch výkonnostných rádpre neprofesionálne používanie, pre profesionálne používanieX-Line.

Výhody a vlastnosti robotických kosačiek Husqvarna Automower

  • Kosenie všetkých častí záhrady
  • Kosenie úzkych úsekov
  • Kosenie strmých svahov
  • Pracovanie aj v daždi
  • Automatické nabíjanie sa
  • Nehlučné pracovanie
  • Asistovaná GPS navigácia
  • Detekcia vzdialených predmetov a priechodu

 

Husqvarna automower 450X