Aku vŕtačka, aku uťahovačka a ďalšie kvalitné aku náradie Makita

aku-skrutkovac-18-v-g-seria

Akumulátorové náradie je v dnešnej dobe neodmysliteľnou súčasťou výbavy nielen domácich majstrov, ale taktiež profesionálov. Ľudia v mnohých krajinách si ho pochvaľujú za jeho ľahkosť, výkonnosť, praktickosť a univerzálnosť. Medzi vôbec najpopulárnejšie náradie spadajúce do tejto kategórie patrí aku vŕtačka aj aku uťahovačka. Obe dokážu svojim majiteľom významne uľahčovať život. Viete, aké sú medzi nimi rozdiely?

Aku vŕtačka vs. aku uťahovačka

Veľmi jednoducho a veľmi v skratke – zatiaľ čo aku uťahovačka je akýmsi špecialistom na skrutkovanie, resp. uťahovanie (napr. pri zostavovaní nábytku), aku vŕtačka je podstatne komplexnejšou mašinkou. Dokážete ňou nielen uťahovať, ale taktiež vŕtať do rôznych materiálov. Je však pravdou, že skrutkovanie v hlavnej úlohe s aku uťahovačkou, ktorá je už na pohľad menších a kompaktnejších rozmerov, je omnoho efektívnejšie a rýchlejšie.

Aké výhody ponúka akumulátorové náradie?

Nie je to len akýsi chvíľkový „boom“? Nevystačím si s klasickým elektrickým či benzínovým náradím? Aj takéto otázky si môžete prirodzene klásť pri vyberaní nového náradia.

Z odborného hľadiska vám môžeme na rovinu povedať, že v určitých prípadoch vie byť postačujúce, dokonca vyhovujúcejšie, aj elektrické či benzínové náradie. Avšak, aj to akumulátorové má svoje nesporné výhody. Napríklad:

  • vyznačuje sa tichšou prevádzkou ako benzínová technika,
  • na svoj chod nepotrebuje napájací kábel ako elektrické náradie,
  • obvykle ho charakterizujú kompaktné rozmery s prijateľnou váhou,
  • predstavuje skvelý pomer medzi výkonom a cenou.

Postačí vám jeden akumulátor

Ďalšou neopomenuteľnou výhodou aku náradia je skutočnosť, že keď sa rozhodnete používať viacero modelov rovnakej značky, vystačíte si aj s jedným akumulátorom. V praxi to môže vyzerať nasledovne:

Zakúpite si aku vŕtačku, aku uťahovačku aj aku brúsku tej istej značky. Síce budete mať doma až 3 nové kúsky, no na ich prevádzku vám postačí jeden jediný akumulátor, ktorý si podľa potreby budete jednoducho prehadzovať medzi jednotlivým náradím. Okrem toho, že vám to ušetrí nemalé finančné prostriedky, ktoré by ste v opačnom prípade museli investovať do 3 akumulátorov, zakúpením menšieho množstva batérií budete zároveň šetrnejší k životnému prostrediu. No a takúto možnosť vám ponúka napríklad špičkové aku náradie Makita.

aku-skrutkovac-12v-max

Náš tip: Špičkové aku náradie Makita

Pokiaľ vás výhody aku náradia zaujali natoľko, že by ste si ho chceli zaobstarať aj pre vaše potreby, môžeme vám vrelo odporučiť modely značky Makita. Ide o špičkové náradie s bohatou históriou. Za jeho zrodom stojí Masaburo Makita, ktorý v roku 1915 v Nagoya City založil prevádzku na navíjanie kotiev elektromotorov. V súčasnosti patrí značka Makita k najväčším výrobcom elektrického ručného náradia na svete. V jej portfóliu nájdete nielen spoľahlivú aku vŕtačku či aku uťahovačku, ale taktiež akumulátorové píly, brúsky, búracie kladivá, vysávače, hoblíky, brúsky, frézky a ďalšie.