Zistite všetko potrebné o našich reťazových pílach.

 

 

 

Od roku 1959 navrhujeme kvalitné reťazové píly, ktoré vyhovujú vašim potrebám a zvládnu každú úlohu.

Reťazová píla Husqvarna pre každú výzvu

Profesionálne lesnícke práce si vyžadujú spoľahlivé a odolné vybavenie. Jednoduchšie práce s motorovou pílou v záhrade môžu vyžadovať menej svalov, ale rovnaké nároky na ľahkú manipuláciu. Niekde medzi nimi je majiteľ pôdy alebo poľnohospodár, ktorý profituje z flexibilného všestranného nástroja.

Sortiment reťazových píl Husqvarna ponúka ideálnu kombináciu ovládateľnosti, životnosti a rezného výkonu – šitú na mieru všetkým požiadavkám, vďaka čomu bude každá výzva, nech už je akákoľvek náročná, hračkou.

Dôležité aspekty pri kúpe reťazovej píly

Chcete orezávať kríky alebo zrezávať stromy? Pri kúpe reťazovej píly je najdôležitejšie pouvažovať, ako ju budete používať. Pri výbere novej reťazovej píly je dobré zvážiť niekoľko aspektov, aby sa vám neskôr lepšie pracovalo.

Výkon a hmotnosť

Ak nemáte skúsenosti s reťazovou pílou, radšej si vyberte ľahší typ, ktorý sa ľahšie ovláda. Profesionálni používatelia, ktorí celý deň pracujú v lese, samozrejme, tiež ocenia reťazovú pílu s nízkou hmotnosťou.

Mali by ste sa presvedčiť aj o tom, či má nová motorová píla dostatočný výkon na prácu, na ktorú ju plánujete používať. Ak budete vykonávať náročnú prácu, budete potrebovať väčší výkon a aj správne rezné zariadenie. S dôverou sa na nás obráťte pomôžeme Vám pri výbere tej správnej veľkosti.

Vibrácie môžu spôsobiť zranenia

Ak ste profesionáli, od reťazovej píly vyžadujte nízke vibrácie. Zníži sa tým riziko zranenia rúk. Aj keď pílu používate len občas, vďaka nízkym vibráciám bude jej používanie pohodlnejšie.

Benzín alebo akumulátor?

Benzínová reťazová píla je najlepšou voľbou, ak pracujete mnoho hodín v lese, pretože nemusíte nosiť prídavné akumulátory. Ak však pracujete len v záhrade, akumulátorová reťazová píla je jej vynikajúcou alternatívou. Ak máte dva akumulátory, jeden môžete nabíjať a druhý používať. Používanie akumulátorovej reťazovej píly je praktické a pohodlné, pretože má menšie vibrácie a je menej hlučná. A nemusí vás trápiť dym ani emisie.

Čo treba zvážiť pri kúpe reťazovej píly:

Emisie

Väčšina krajín má prísne právne predpisy v oblasti emisií, ktoré staršie reťazové píly nespĺňajú. Pre svoje dobro a aj pre dobro svojho okolia sa uistite, či vaša motorová píla vyhovuje týmto predpisom.

Vyváženie

Uistite sa, že reťazová píla je správne vyvážená a dobre sa vám drží. Zmena uchopenia reťazovej píly by mala byť jednoduchá, nemali by ste narušiť vyváženie píly. Veľmi vám to pomôže pri práci.

Bezpečnosť

Toto je, samozrejme, jeden z najdôležitejších aspektov, ktoré treba brať do úvahy pri kúpe reťazovej píly. Presvedčte sa, či má píla množstvo dôkladne preverených bezpečnostných funkcií. Znížite tak nebezpečenstvo poranenia. Pri práci s reťazovou pílou vždy používajte vhodné ochranné prostriedky.

Údržba

Čas potrebný na údržbu vám skráti jednoduchý prístup k vzduchovému filtru a palivovému čerpadlu.