Aspekty, na ktoré sa zamerať pri kúpe nového ridera.

Potrebujete kosiť veľký trávnik? Týchto niekoľko aspektov treba zvážiť pred kúpou ridera.

 

Výber toho správneho ridera na danú prácu závisí hlavne od typu trávy, ktorú budete kosiť, a od toho ako záhrada vyzerá. Vďaka našim kosiacim zariadeniam Combi si môžete vybrať z dvoch postupov kosenia. Zadné vyhadzovanie alebo funkcia BioClip®. Je tu niekoľko aspektov, ktorými sa navzájom líšia.

Zadné vyhadzovanie na vyššiu trávu

Ak chcete kosiť vyššiu, divoko rastúcu trávu alebo tvrdšie druhy tráv, lepšie je vybrať si kosačku so sediacou obsluhou s kosiacim zariadením so zadným vyhadzovaním, ktoré zvláda veľké množstvo trávy.

Funkcia BioClip® na lepšiu úpravu trávnika

Máte udržiavaný trávnik, ktorý často kosíte? V tom prípade je pre vaše potreby najvhodnejší systém BioClip®. Jemne pokosená tráva sa vracia na trávnik a slúži ako hnojivo. Všetky naše modely riderov sú týmto príslušenstvom vybavené.

Pohon všetkých kolies

V prípade, že sa váš trávnik nachádza v klzkom teréne alebo na svahu, alebo ak chcete využívať rider počas celého roka, skvelou investíciou je zariadenie so systémom AWD (pohon všetkých kolies). Poskytne vám lepšiu trakciu vždy, keď to budete potrebovať.

Profesionálne alebo domáce použitie

Ak hľadáte rider na profesionálne použitie počas celého roka na údržbu veľkých plôch, najlepšie je siahnuť po našich pokročilých rideroch, akým je napríklad rider HUSQVARNA P 524 EFI vybavený svetlometmi, počítadlom hodín s pripomenutím servisu a sedadlom Premium.

Ak hľadáte rider pre rodinný dom, pravdepodobne vám bude viac vyhovovať niektorý z menších riderov, ktorý možno pohodlne skladovať. Alebo akumulátorový rider bez priamych emisií, s nízkym hlukom a dobou prevádzky až 90 minút.

 Jednoduché riadenie a manévrovanie

Všetky naše ridere majú kosiace zariadenie zavesené vpredu, preto vám zaistia lepšiu kontrolu nad pracovnou oblasťou. Tento typ kosiaceho zariadenia vám umožní dosah aj pod kríkmi a dostať sa bližšie k plotom a múrom. Vďaka jedinečnému kĺbovému riadeniu sa naše ridere mimoriadne jednoducho ovládajú. Pracujete efektívnejšie a skvelé výsledky dosiahnete rýchlejšie s menšou námahou. Okrem toho vám široký sortiment príslušenstva pre ridere umožní vykonávať ďalšie záhradné práce počas celého roka. S pohonom všetkých kolies alebo bez neho, rozhodnutie je len na vás.

 Na čo myslieť pri kúpe ridera Husqvarna

Zamerajte sa na celkové príslušenstvo, akým je napríklad prívesný vozík, snehová radlica alebo vpredu namontovaná kefa na čistenie vchodov a chodníkov počas celého roka.